Péče o Francouzského buldoka v horkých letních dnech: Tipy a triky pro pohodové léto

Vítejte ve světě láskyplného a roztomilého Francouzského buldoka! Letní období je tu a s ním přicházejí sluneční paprsky, výlety na koupaliště a grilovačky na zahradě. S přibývajícími teplotami je však důležité pamatovat na to, že vaši buldočí miláčci potřebují zvláštní péči, abyste je udrželi šťastné, zdravé a v bezpečí. V tomto článku vám přinášíme osvědčené tipy a triky, které vám pomohou poskytnout tu nejlepší péči vašemu francouzskému buldokočkovi v letních měsících.

1. Hydratace je klíčová

Vysoké teploty a sluneční paprsky mohou mít na buldočky intenzivní účinek. Ujistěte se, že vašemu francouzskému buldokovi je vždy k dispozici čerstvá a čistá voda. Mějte s sebou vodu, když se vydáváte na procházky nebo výlety. Dejte přednost prostředí se stínem, kde je chladněji, abyste minimalizovali riziko přehřátí. Mohou se vám hodit naše cestovní misky a láhve.

2. Chráníme tlamičku

Buldoci mají krátké čumáky, což jim činí obtíže s termoregulací. V letních měsících je tedy důležité chránit jejich tlamičku před přehřátím. Můžete využít speciálních chladicích šátků nebo dek. Při procházkách vycházejte raději brzy ráno nebo pozdě večer, abyste minimalizovali expozici slunci a velkým vedrům.

3. Nikdy nenechávejte buldoka v zaparkovaném autě

Toto je důležité pravidlo pro všechny psy, včetně francouzských buldoků. Teploty uvnitř auta se mohou velmi rychle zvýšit a stát se smrtelně nebezpečnými. Pokud musíte jet někam, kam nemůžete svého buldoka vzít s sebou, nechte ho raději v bezpečí domova.

4. Zábavné a bezpečné plavání

Mnoho francouzských buldoků miluje vodu a plavání je pro ně skvělý způsob, jak se v letních měsících osvěžit. Pokud se chystáte na koupání s vaším buldočkem, zajistěte mu bezpečnost a pohodlí. Ujistěte se, že ho učíte, jak vstupovat a vycházet z vody bezpečně a že je vždy pod dohledem. Pokud jdete na veřejnou pláž, zjistěte, zda je pro psy vstup povolen a dodržujte všechna pravidla ohledně psích pláží.

Francouzský buldoček a koupání

5. Chládek v bezpečí domova

Vytvořte vašemu buldokovi chladné a příjemné prostředí doma. Můžete mu umístit do místnosti ventilátor nebo klimatizaci, abyste udrželi teplotu v rozumných mezích. Mějte na paměti, že francouzský buldok nemá rád extrémní chlad, proto se ujistěte, že teplota není příliš nízká.

6. Ochrana před hmyzem

Letní období přináší také zvýšenou aktivitu hmyzu. Ochrňte svého buldoka proti klíšťatům a blechám, a pokud je to nutné, použijte repelent na hmyz vhodný pro psy. Vyvarujte se také travnatým oblastem, kde by mohla být vysoká koncentrace klíšťat. Pokud už váš buldoček nějaké to klíště chytí, vytáhněte jej pinzetou na klíšťata a poté aplikujte hojivý balzám Skin Soother, jeho bylinkové složení je speciálně namixováno k léčbě drobných poranění na kůži.

7. Krátké procházky a cvičení

Přizpůsobte délku a intenzitu procházek vašemu buldokovi v závislosti na venkovních teplotách. V horkých dnech zkráťte procházky na menší úseky a vyhýbejte se chodníkům a povrchům, které by mohly být přehřáté a nepohodlné pro tlapky vašeho buldočka. Místo toho vyhledávejte trávnaté plochy nebo chládek lesa.

8. Ochrana tlapek před rozpáleným povrchem a nehostinným terénem

Pokud vyrážíte do betonového města nebo na delší trek určitě si sebou přibalte ochranný vosk Paw Tection. Tento malý, ale šikovný pomocník vytvoří na polštářcích vašeho pejska ochrannou vrstvu, která zabraňuje vysychání, popraskání a poranění tlapek. Oceníte především na rozpálených chodnících a cestách s náročným terénem.

9. Cestovní přírodní balzámy pro základní péči a prevenci

V létě určitě hodně cestujete a svého miláčka přece nechcete nechat doma. Buďte připraveni na všechny situace a vybavte se na cesty bylinnými balzámy od Natural Dog Company. Tito malí pomocníci si poradí s nečekanými projevy alergií na kůži, suchým čumákem, drobnými oděrkami, prevencí proti infekci nebo výše zmíněným popraskanými tlapkami. 

Co se hodí pro pohodové léto s buldočkem: