Snout soother vs vazelína

Proč byste neměli používat obyčejnou vazelínu na čumák Vašeho pejska? Jednoduše protože pro něj může být velmi nebezpečná a to především ze zdravotního hlediska. Vazelína není nutně otázkou života a smrti pokud je aplikována v malém množství. Opakované aplikování vazelíny na psí čumák však může způsobit až to, že se vazelína dostane do bříška Vašeho pejska a pokud pejsek přijme vazelíny až moc může to skončit i křečovitými bolestmi žaludku a průjmem.


Proč tedy lidé používají vazelínu? Především ve třech případech a těmi jsou:

  • suchý nos,
  • popraskaný nebo loupající se nos a nebo
  • hyperkeratóza (kožní onemocnění, pro něž je typické nadměrné rohovatění kůže).

Vazelína se ale může stát hlavním spouštěčem ještě horšího onemocnění a to lipoidní pneumonie (zánět způsobený vdechnutím žaludečního obsahu). K tomuto závěru napovídá studie z Americké národní studovny medicíny a institutu pro zdraví (US National Library of Medicine and National Institutes Of Health) potvrzující spojitost mezi touto nepříjemnou nemocí a užíváním vazelíny.

Co je tedy ten správný přípravek pro mazání čumáčku Vašeho psího kamaráda?

snout soother v akci

S jistotou lze říct, že jsou tu i bezpečnější cesty než použití vazelíny. Například Snout Soother – balzám vyvinutý americkou společností Natural Dog Company která se pyšní především svými 100% přírodními produkty které obsahují mnoho benefitů z přírodních zdrojů a jsou plné veganských, organických a cruelty free látek. Žádné z jejich produktů nebyli testovány na laboratorních zvířatech a společnost si mimo jiné zakládá na transparentnosti složení jejich produktů.


Mezi hlavní plusy právě Snout Sootheru patří, že vazelínu, syntetický produkt, neobsahuje v žádné její formě a je tak čistě přírodní. Vazelína je také produktem s dlouhou dobou trvanlivosti, ve kterém se nenápadně a hlavně nezjistitelně můžou tvořit bakterie, které by skrz pokožku mohly opět proniknut až do těla pejska. Naproti tomu Snout Soother v sobě obsahuje přirozeně antibakteriální látky, co tento problém hravě eliminují. Balzám přesně určený k tomuto použití má také schopnost nezatěžovat prodyšnost pokožky, a tak přispívá k přirozenému hojení nosíku.