OZ FRBUL a bojovnice Róza

POMÁHÁME FRBULŮM

Protože jsme především milovníci pejsků, snažíme se šířit i osvětu mezi majiteli nejen buldočků, ale všech čtyřnohých přátel. Jedním z kritických problému v České a Slovenské republice je vydělávání krvavých peněz prodejem psů z množíren. S tímto fenoménem bojuje už 10 let jedna československá organizace, o které mnozí již určitě slyšeli - OZ FRBUL. A protože jedeme s FRBULem na jedné vlně, rádi ji představíme i u nás na blogu. Zároveň vám přiblížíme naši spolupráci i to, jak jsme se dostali k pomáhání jedné zachráněné buldočí bojovnici.

Kdo je OZ FRBUL?

4Y0A3941

FRBUL je občanské sdružení, které už více než 10 let pomáhá francouzským buldočkům, mopsíkům a bulldogům v České a Slovenské republice. Sami si zabezpečují vyzvednutí pejska, jeho vyšetření u veterináře, dočasné opatrovnictví a vyhledání nového domova s následnými pravidelnými kontrolami a komunikací s rodinou.

Díky této činnosti, dobročinným akcím a pomoci veřejnosti se jim podařilo zachránit už stovky psíků. My se také často a rádi účastníme jejich dobročinných akcí. Někdy přijedeme s produkty z našeho e-shopu, někdy prostě jen tak podpořit akci a seznámit se s dalšími majiteli a jejich psíky. Svou aktivitou se zároveň OZ FRBUL snaží lidi odradit od kupování pejsků z množíren. Kde totiž nebude zájem a poptávka, nebude ani co nabízet. Ušetří se tak spousta utrpení nevhodným chovem psů v hrozných podmínkách.

mnozirny-foto2

S jejich myšlenkou „nekupuj, adoptuj“ se naprosto ztotožňujeme a jejich činnosti fandíme. A i proto jsme se rozhodli podpořit jednu zachráněnou fenku francouzského buldočka Rózu.

A jak to bylo s Rózou?

Do FRBULu se dostala ve svých 9 letech sice z rodiny, ale v hrozném stavu – jak psychickém, tak fyzickém. Měla rozsáhlé poškození kůže s velkými podkožními ložisky uloženého vápníku, s kůží mastnou a špinavou, s mnoha hnisavými kožními ložisky. Uši byly v podobném stavu – záněty způsobené dlouhodobým neléčením vypadaly minimálně na částečnou hluchotu. Léčba začala kastrací, následovalo nasazení léků a antibiotik na přeléčení druhotné kožní infekce, kterou trpěla, denní koupání, čištění uší, vrásek a meziprstí.

Roza 2

Róza absolvovala také plastiku kůže na bříšku. V jednom struku byl nalezen maligní nádor. To zkomplikovalo její plánovanou léčbu novým dermatologickým preparátem, který nesmí být použitý u onkologicky nemocných pacientů. Následovala další operace, kdy byla odstraněna podkožní ložiska vápníku.

Toto všechno Róza zvládla a ukázala se jako čiperná, energická fenka. Přesto se jí lidé báli adoptovat – ze strachu z dalších potenciálních zdravotních komplikací. Ve FRBULu strávila 7 měsíců a už to vypadalo, že tam Róza spokojeně dožije. Ale jednoho dne se ozvala slečna Nikola, která fenčiny pokroky sledovala od samého počátku, kdy Róza do FRBULu přišla. Se svým přítelem už nějakou dobu hledali štěně z chovatelské stanice, ale obraz ztrápeného pejska Nikolu nenechal spát, a tak doma navrhla adopci Rózy. Vše se v dobré obrátilo a dnes je Róza spokojený pejsek, doma u sympatické dvojice Nikoly a Vojty.

Jak jsme se poznali s Rózou?

18513023_118836125359603_1558664977705861120_n

Na jedné z akcí Frbulu jsme si nemohli nevšimnout buldočí fenky, která na na první pohled trpěla vážnými zdravotními problémy, ale na druhý ohromovala svou energií, hravostí a viděli jsme, že si život užívá opravdu naplno. Radost rozdávala, kam se mihla. Abychom se dozvěděli víc o této bojovnici a jejím příběhu, dali jsme se do hovoru s jejími páníčky. Když jsme zjistili, že Róze na kožní problémy, kterými trpí, pomáhají jen produkty od Natural Dog Company, hned se nám v hlavě zrodila myšlenka, jak ji podpořit. Zavázali jsme se této statečné buldočce, že jí až do konce jejího spokojeného psího života budeme dodávat veškeré produkty od Natural Dog Company zdarma. Je nám ctí, že jsme poznali tak úžasné lidi a ještě úžasnější psí bojovnici Rózu. A takhle vypadá spokojená modelka Róza se svou sadou produktů na kůži a čumák.

 

Jsme rádi, že jsme se s vámi mohli podělit o příběh úžasné organizace OZ FRBUL a především o příběh velké bojovnice Rózy. Současnou spolupráci s FRBULem budeme i nadále rozvíjet a už v blízkých měsících se můžete těšit na novinky v našem e-shopu. Sledujte nás na Facebooku a Instagramu a mějte se krásně. #Pacapusu Queri

Objevujte víc

OZ FRBUL: http://www.frbul.com/

Róza: www.instagram.com/roza_the_frenchie/